Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Οι απαντήσεις κάποιων γονέων στις παρακάτω ερωτήσεις που αφορούν τη μόδα στα σχολεια και την αλλαγή της.

- Πιστεύετε ότι τα ρούχα που φοράνε στο σχολείο ειναι κατάλληλα;
Είναι κατάλληλα εφόσον δεν είναι προκλητικά. Τα περισσότερα παιδιά ντύνονται απλά για το σχολείο , όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις .
-Ποια είναι η άποψή σας για την ποδιά στο σχολείο;
Όταν πήγαιναμε εμείς σχολείο οι ποδιές υπήρχαν και η αλήθεια είναι πως μας διευκόλυναν πολύ ,γιατί δεν είχαμε οσα ρούχα όσα έχουν τα παιδιά σήμερα, για την ακρίβεια είχαμε πολύ λιγότερα. Στολές αγοράζαμε όταν ήταν μεγάλη ανάγκη. Η οικονομική δυσκολία ήταν μεγάλη , οι άνθρωποι έβγαζαν με δυσκολία το ψωμί τους και πολύ μόχθο.Όταν καταργήθηκαν οι στολές ένιωθα πολύ μειονεκτικά , ιδιαίτερα στο λύκειο που αναγκαστικά επρεπε να πάμε στην Άρτα . Τα κορίτσια της πόλης είχαν πολλά ρούχα μέσα στη μόδα της εποχής σε αντίθεση με εμάς που ήμαστε από χωριό. Οι ταξικές διαφορές ήταν εμφανέστατες και μπορώ να πω πως μας επηρέαζαν αρνητικά σε μεγάλο βαθμο.
- Τι σκέφτεστε για τα ρούχα που φοράνε οι έφηβοι;
Όπως προανέφερα τα ρούχα μια χαρα είναι , ο τρόπος που τα φορά κάθε παιδί διαφέρει. Αν και σημερα οι έφηβοι τεινουν να μοιάζουν μεταξύ τους πολυ. Όμως οι υπερβολές είναι άσχημες.
- Η μόδα στα σχολεία από άποψη ενδυμασίας έχει αλλάξει;
Ναι πολυ.
-Σε τι διαφέρει από τότε που πηγαίνατε σχολείο;
Εμείς φορούσαμε συνεχώς φούστα και πλεχτά πουλόβερ πλεγμένα στο χέρι . Αργότερα ήρθαν τα τζιν παντελόνια.Τα ρούχα μας τα έραβε  μοδίστρα , πολύ σπάνια αγοράζαμε από καταστήματα τα οποία ήταν λιγοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου