Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Επικίνδυνα ρούχα από Κίνα

Περιείχαν φορμαλδεϋδη 900 φορές πάνω από το όριο. Για «νέα μορφή παρεμβατισμού στο εμπόριο» διαμαρτύρεται το Πεκίνο μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει

 

Τα βλαβερά για την υγεία ρούχα εντοπίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία και κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα, με αποτέλεσμα οι αρχές της χώρας να τα αποσύρουν αμέσως από την αγορά και να εκδώσουν οδηγία προς τους καταναλωτές που τα είχαν ήδη αγοράσει να μην τα χρησιμοποιούν.
Παράλληλα με τη νέα αυτή αποκάλυψη, η οργάνωση Παρατηρητήριο Εργασίας της Κίνας -οργάνωση υπεράσπισης των εργαζομένων- σε έκθεσή της ρίχνει το φταίξιμο για την κακή ποιότητα των κινεζικών παιχνιδιών στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια που λειτουργούν στη χώρα.
Τα βλαβερά για την υγεία παιδικά ρούχα που είχαν εισαχθεί στη Νέα Ζηλανδία από την Κίνα, βρέθηκαν να περιέχουν υψηλά ποσοστά φορμαλδεϋδης - σημειώνεται ότι το ποσό φορμαλδεϋδης ξεπερνούσε κατά 900 φορές το επιτρεπόμενο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όριο-, ουσίας εξαιρετικά επικίνδυνης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οπως είναι γνωστό, η χημική αυτή ουσία -την οποία πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν για να κάνουν τα ρούχα να φαίνονται φρεσκοσιδερωμένα, αλλά και πιο ανθεκτικά στη μούχλα-, μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, ενόχληση στα μάτια και τον λαιμό, αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και καρκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου