Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κινέζικα Ρούχα

Μιας και το κόστος παραγωγής τους ειναι εξευτελιστικά χαμηλό, τα κινέζικα ρούχα εισάγωνται στη χώρα μας από την άλλη άκρη του κόσμου και παραμένουν πολυ φθηνα. Όμως  ποιοι παράγωντες συμβάλουν στο τόσο χαμηλό κόστος τους;
α) Το υλικό που χρησιμοποιούν είναι πολύ φθηνό και πολλές φορές χρησιμοποιείται  το δέρμα σκυλιών για να φτιάχτουν τα ρούχα.
β) Το εργατικό δυναμικό ειναι πολυ φθηνό. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι πληρώνονται έως και 15 ευρω το μήνα. (συνήθως οι γυναίκες)

Τι σημαίνει όμως ότι ένα ρούχο είναι Κινέζικο;  
Όλοι θεωρούν ότι Κινέζικα είναι ρούχα ανώνυμα, κακής ποιότητας. Παρόλα αυτά υπαρχούν πολλές γνωστές εταιρίες οι οποίες έχουν τις βιομηχανίες τους στην Κίνα. Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλέον όλα σχεδόν τα ρούχα είναι Κινέζικα.
Με αυτόν τον τρόπο μεγάλες εταιρίες εχούν ένα πολύ μικρότερο κόστος παραγωγής, που σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος. Δεν θα ήταν καθόλου ασηνήθηστο ένα ρούχο μάρκας να γράφει στην ετικέτα του 'Made In China'. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως το ύφασμα θα είναι καλύτερο ή ίδιο με τα ανώνυμα κινέζικα; Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι και της καλύτερης ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου